RSS

WPAD ile Bilgisayarlara Otomatik Proxy Tanımlamak

21 Mart 2016 ~ Emre FIRAT — DHCP, Windows Server 2012

WPAD ile Bilgisayarlara Otomatik Proxy Tanımlamak

Windows-Server-2012r2-Logoi

Web Proxy Autodiscovery Protocol (WPAD) ilgili adımlara geçmeden önce Proxy nedir, neden proxy sunucusu kullanırız, Windows’da proxy ayarları nasıl yapılır bunlara değineceğim. Daha sonra WPAD ile DHCP sunucusu kullanılarak otomatik Proxy nasıl tanımlanır bunu detaylıca anlatmaya çalışacağım.

Yazının devamı…

PowerShell ile Dosya İsmine Değiştirme Tarihi Eklemek

16 Mart 2016 ~ Emre FIRAT — PowerShell

PowerShell ile Dosya İsmine Değiştirme Tarihi Eklemek

PowerShell LogoPowerShell ile Dosya İsmine Değiştirme Tarihi Eklemek.

PowerShell komutlarını kullanarak belli bir dizinde bulunan .txt uzantılı dosyaların isimlerinin sonuna ek olarak Oluşturulma Tarihi (Creation Time) veya Değiştirme Tarihi (LastWriteTime)‘ni ekleme gibi bir ihtiyacım oldu. Technet vb. bir kaç siteden yapmış olduğum araştırmalardan sonra aşağıdaki komutların benzerlerine ulaştım ve kendimce düzenledim.

Yazının devamı…

Server Manager’in Otomatik Açılışını Devre Dışı Bırakmak

04 Mart 2016 ~ Emre FIRAT — Windows Server 2012
Oturum Açıldığında Sunucu Yönetici Paneli(Server Manager Dashboard)’nin Otomatik Açılışını Devre Dışı Bırakmak (Disable Server Manager Dashboard At Logon)

Windows Server 2012 İşletim sisteminde her oturum açtığınızda Server Manager Dashboard’in otomatik olarak açılmaktadır. Bunun otomatik olarak açılmasını istemiyorsanız aşağıdaki adımları uygulayarak Server Manager Dashboard’ın otomatik açılmasını engelleyebilirsiniz.

Yazının devamı…